Kunstzinnige tuinen 2015

Terug naar excursies 2015

Op zaterdag 13 juni stelden een 18-tal inwoners van Noordscheschut hun tuinen open voor publiek en niet alleen voor publiek maar ook voor een kunstenaar. Een bijzondere combinatie voor degene die passie heeft voor tuinen en de liefde voor de kunst.
Het is de werkgroep gelukt om een gevarieerd aanbod van tuinen en kunst aan te bieden. Zowel in de tuinen als in de kunst zijn er veel nieuwe deelnemers.
De tuinen variëren van grote tuinen tot kleine tuinen en variëren ook in stijl. Er zijn boerentuinen, Engelse bordertuinen, creatieve tuinen, rustgevende tuinen, tuinen waar ruimte is voor een groente en dieren, beginnende tuinen, authentieke tuinen. Kortom voldoende variatie en daarin kan de bezoeker zich vast herkennen in één van de 18 tuinen.

Niet alleen in de tuinen zit veel variatie maar ook bij de deelnemende kunstenaars. Zo zijn er kunstenaars die stillevens vastleggen, bloemschilderijen maken, met felle kleuren werken of met Derwent potlood, olieverf of acryl werken. Maar ook kunstwerken in de vorm van keramiek, beelden, glas, quilten en andere bijzonder materiaal zijn te zien in één van de 18 tuinen. In sommige tuinen zijn meerdere kunstenaars te zien omdat die bijv. in groepsverband bij een schildersclub zitten of samen aan een kunstproject werken.

Dit jaar werd alles vastgelegd door een aantal leden van Fotogroep Hoogeveen. Voor hen ook een bijzonder project om alles mooi in beeld te krijgen.